Mat och dryck

Fiskgryta - Bild från Gomorron

Gästrikland är platsen för livsnjuteri. Med vansinnigt god mat, ett fantastiskt värdskap och sagolika vyer. Lokalproducerade delikatesser är för oss vardagsmat. Kom och ta del av ditt Gästrikland!

Annorlunda smakupplevelser

Mat på fat

Högbo Brukshotell, 

Sandviken

Tänk dig en meny som präglas av tradition, nyskapande och säsongens bästa råvaror. Grönsaker från egna växthus, respektfullt behandlade djur från närliggande hagar och ekologiska val så långt det går. Här kan du njuta av en gastronomisk upplevelse i smakrik idyll. 

Smaka på Högbo Brukshotell

Mat på uppläggningsfat

Wij Trädgårdskök,

Ockelbo

Under sommarhalvåret serveras vällagad mat här med årstidens råvaror så som egenodlade grönsaker, kryddor och ätliga blommor. Här kan du slå dig ner och njuta av råvaror med inspiration från deras trädgårdar.

Lyxa på Wij

Gul soppa på Stilleben Kök

Stilleben kök,

Åmot

Här hittar du hälsosam mat gjord på väl utvalda råvaror från producenter i närområdet med sunda värderingar. Råvarorna tillagas till unika rätter, ofta med en historia bakom var och en. Du kan bli serverad något som de kallar ”hälsosam komfortmat”.

Upplev Stilleben

Kock med svart handskar lägger upp mat på tallrik i köket

Restaurang Orangeriet, Gysinge

Njut av gourmetmat i det renoverade Orangeriet från 1600-talet, fyllt med historia. Från persikor till gastronomi, våra råvaror är säsongsbetonade och inspirerade av platsens arv. Upplev frukost, dagens lunch och à la carte varje dag.

Njut på Orangeriet

Restaurangen inomhus på Matildas

Matildas,

Gävle

Blodpudding med confiterat gårdsfläsk, bakat äpple och brynt smör. Ja, det är en rätt som är något utöver det vanliga. Deras matfilosofi är enkel, det betyder inte att maten är det, snarare tvärtom. Råvarorna följer årstiderna och producenterna väljs ut med omsorg.

Upplev Matildas

Två personer tittar mot kamera

Salt Studio,

Gävle

Lunchrestaurang med en internationell känsla där du som gäst kan vara trygg att all mat som serveras lagas från hjärtat. Förutom en väldigt vällagad och välkomponerad lunch kan du köpa med dig utvalda ostar eller något annat gott från deras delikatess.

Testa Salt studio

Gammal tegelbyggnad med bord och stolar på gräsmatta framför

Gammelstilla Café,
Torsåker

Utforska det historiska Gammelstilla café, en del av järnrikets charm. Njut av hembakade delikatesser och en genuin atmosfär mitt i bruksidyllen.

Upptäck brukets historia


 

Vad är du sugen på?

Vad vill du göra?