Uppdukad brunch buffé

Gästriklands bästa brunchtips

Sätt extra guldkant på helgen med en härlig frukost eller brunch. Vi guidar dig till de perfekta brunchställena i Gästrikland. Njut av nybryggt kaffe, krämig äggröra och pannkakor dränkta i sirap, allt inramat av en mysig atmosfär. Här är fem caféer och restauranger som erbjuder brunch och frukost i Gästrikland.

Bacon, ägg och ugnsrostad tomat upplagt på en grön tallrik av keramik.

Brasserie Absint

Gävle Citys roligaste & godaste lördagsbruncher. Här blandas klassiska brasserie-favoriter och nytänkande delikata kreationer med influenser från världens alla kök. Varje lördag har ett eget brunch-tema där buffébordet fylls av influenser från bland annat Amerika, Asien, Italien och Spanien. Boka i tid då platserna snabbt fylls upp!

Brasserie Absint

Brunch

Ginbaren

Brunch och cocktails? En perfekt kombo om du frågar Ginbaren! På lördagar och söndagar kan du gå på brunch club i Gävle. Här hittar du en otrolig brunchmeny fylld av klassiker som amerikanska pannkakor, shakshuka och omelett. Kan du inte bestämma dig? Välj en klassisk engelsk, amerikansk eller medelhavsfrukost!

Ginbaren

Brunch med kaffe, ägg, frukt och vas med blommor på ett bord med vit duk

Hotell Hedåsen

På Hotell Hedåsen i Sandviken kan du njuta av en god frukostbuffé med utsikt över golfbana, skog och ängar. Varje morgon dukas det upp för såväl boende på hotellet som frukostsugna besökare. På buffén hittar du bland annat flera olika sorters fil, smörgåsar, pålägg, äggröra, bacon, köttbullar, uppfriskande fruktshots och nygräddade våfflor. Om du inte bor på hotellet kan du boka bord senast 13.00 dagen innan.

Hotell Hedåsen

Brunch med kaffe, juice och bröd uppdukat på ett brunt bord

Furuviks havskrog

Under utvalda lördagar dukar Furuviks havskrog upp till brunchbuffé på Havshotellet. Här bjuds du på brunchklassiker som fransk äggröra, våfflor med sylt och grädde och knaprigt bacon. Avsluta sen med deras stora egenkomponerade dessertbord. Brunchen äter du med havet som granne där stora panoramafönster låter dig njuta av den vackra utsikten över vattnet!

Furuviks havskrog

Hylla med goa bullar

Épi Bageri & Café

I det lilla stenugnsbageriet Épi i centrala Gävle serveras en enklare frukostbuffé med nybakat surdegsbröd, ägg och yoghurt i en mysig och hemtrevlig atmosfär. Stenugnsbageriet bakar ekologiskt så långt det går och har även veganska alternativ. Frukostbuffén serveras på lördagar kl. 08:00-11:30.

Épi Bageri & Café

Fler platser för frukost och brunch