Sommarens evenemang i Gästrikland

Utomhusscen med stor publik

Upptäck sommarens evenemang i Gästrikland. Från musikfestivaler och konserter till traditionella marknader och spännande invigningar - här finns något för alla smaker och åldrar. Upplev en härlig mix av evenemang i Gävle, Sandviken, Hofors och Ockelbo. Vi har samlat några av våra favoriter som du inte får missa i sommar!

Utvalda evenemang

Utomhusscen med stor publik och havet som bakrund

Furuvik live,

Gävle

Välkommen till en magisk konsertsommar med mängder av konserter som du sent kommer att glömma! Njut av hela 20 konserter under bar himmel i Furuviksparken. Furuvikskortet kostar bara 945 kr och ger fri entré hela sommaren - även till alla konsertkvällar.

Kolla in artisterna

Porträtt bild på artisten Benjamin Ingrosso

Benjamin Ingrosso, 

Gävle

Missa inte sommarens höjdpunkt när en av Sveriges främsta liveartister tar sig an några av landets mest enastående och natursköna konsertplatser. I sommar är det dags för Benjamin att ge sig ut på vägarna med sin storartade Sverigeturné med ett stopp vid vackra Gasklockorna. 

Gasklockorna

Bild på artisten Carola

Carola,

Sandviken

Jerntorget väcks till liv när Carola kommer till Sandviken! 4 decennier har gått sedan det monumentala genombrottet med ”Främling” då Carola vann med maxpoäng i den svenska Melodifestivalen. I sommar bjuder hon på sin musikskatt i ett nytt koncept live i Sandviken.

Järntorget        

Porträtt affisch på artisten Melissa Horn

Melissa Horn,

Sandviken

Melissa Horn kommer till Sommar i Trebo! Melissa Horn är en av Sveriges största artister som med målande texter om kärlek och relationer berört en stor publik med sin musik i över 15 år. Våren 2024 släpper hon ny musik och ger sig ut på turné med en serie intima konserter.

Sommar i Trebo

Inomhusscen med publik i förgrunden

Torsåkers Bluegrassfestival,

Torsåker

Sveriges största Bluegrassfestival! Torsåkers Bluegrassfestival har sedan 1984 samlat människor från när och fjärran. Musiken, stämningen och gemenskapen inramat av de blånande bergen gör denna plats och denna festival till en härlig upplevelse. I år firar vi 40 år! 

Torsåkers bluegrassfestival

Ånglok ankommer perrongen men en väntande stins

Järnvägsmuseet,

Gävle

Järnvägsmuseet återöppnar den 29 juni 2024 efter flera års renovering, utbyggnad och utveckling. På Järnvägsmuseet kommer du att mötas av ett toppmodernt museum med helt nya utställningar och 300 fordon från mitten av 1800-talet och fram till idag. Ett måste i sommar!

sommarpremiär 

Massor av människor på en marknad omgiven av gröna träd en solig dag

Sommarmarknad,

Ockelbo

Knallar, karuseller, musik och ett härligt marknadsmyller. Marknaderna i Ockelbo är en tradition som funnits i många år och har blivit en viktig del av Ockelbos historia och identitet. Sommarmarknaden går av stapeln helgen efter midsommar med cirka 500 marknadsförsäljare.

Sommarmarknad

Affisch med artisterna Linda Bengtzing och Magnus Carlsson

En jäkla massa schlager,

Sandviken

Sommarens schlagerbonanza deluxe i Trebo. Två av Sveriges mesta schlagerstjärnor, Magnus Carlsson och Linda Bengtzing, åker på gemensam sommarturné med showen ”En jäkla massa schlager”! Räkna med en fartfylld konsert fylld av energi och odödliga schlagerhits i Sandviken. 

Sommar i Trebo

Vad vill du göra?