Kungsberget

I Kungsberget får du en helhetsupplevelse av rang. Här finns 25 backar, 16 liftar och två längdskidspår.

För barn finns både skidskola och skidkarusell och för de våghalsiga finns flera branta backar, puckelpist och Snowpark. Flera av backarna har dessutom öppet för kvällsåkning. Bo kan du göra i något av de familjevänliga lägenhetsområden som ligger i direkt anslutning till backarna, perfekt när trötta ben behöver vila efter fartfyllda åk på skidor eller snowboard. Vill du inte laga mat i lägenheten finns ett stort utbud av restauranger och barer med utbud som pizza, korv, hamburgare, våfflor och husmanskost. Saknar du utrustning finns allt du behöver att hyra.

Skidåkning i Kungsberget

Upplev fantastisk skidåkning i Kungsberget med upp till 1700 meter långa åk. Här finns skidåkning för både stora som små, med allt från inbjudande barn- och nybörjarbackar, fartfyllda branter och en park med hopp och rails.

Skidåkare vilar sig i backen en fin vinterdag

Det är nära hit

Oavsett som du reser hit över dagen eller stannar lite längre så är det nära till bra skidåkning.

 

Stockholm 210 km
Uppsala 140 km
Gävle 45 km
Sandviken 25 km
Falun 80 km

 

 

 

 

Skidåkningen är nära

Blå buss på vinterväg

Ta Kungsbergsbussen

Åk bekvämt och miljövänligt från Stockholm Cityterminal direkt till högklassig skidåkning i Kungsberget. Tiderna är anpassade så att du skall få en heldag i backen men ändå hinna hem till middagen.

Kortaste resvägen – På bara två timmar byter du stadsmiljö mot vacker vinterutsikt, 24 nedfarter och aktiviteter för hela familjen.

Bäst pris – Vill du ha en heldag med skidåkning på en riktig skidanläggning så är Kungsbergsbussen det billigaste och bästa alternativet.

Miljövänligast – Att samåka är bättre för miljön och dessutom går bussarna till 100% på fossilfri och förnybar HVO-diesel.

Avgångstider


 

Bo i Kungsberget

I Kungsberget finns ett flertal olika stug- och lägenhetsboenden att välja på och alla med närhet till backarna.