Vinter och snö i Gamla Gefle

Maxa julkänslan med en Julweekend i Gävle

Varmt välkomna till Gävlebockens egen stad! Njut av en weekend nära Stockholm när Gävle dukar upp ett helt smörgåsbord av aktiviteter som fyller hela helgen med hjärtvärmande, juliga och gnistrande upplevelser. Julen börjar, och fortsätter, i Gävle!

Välkomna att uppleva julen och promenera förbi hos Gävlebocken

Gävle håller andan och förväntan ligger i luften. Denna fredag kammas Gävlebockens skägg och ljusen tänds i hornen. Ta en kvällspromenad förbi och titta till honom i Rådhusesplanaden intill Rådhustorget under vägen till eller från middagen på kvällens restaurang. Fredagsmyset når en ny nivå.

Hotell lobby med en fondvägg med konstmotiv på

Sov gott på Scandic CH hela er julweekend

Välkomna till Gävle! Kanske kommer ni med tåg, i så fall går ni till Scandic CH på några minuter, ett mysigt hotell alldeles intill Gävle Central. Här bor ni i händelsernas centrum med mycket korta avstånd till alla helgens aktiviteter.

Ta oss dit

Vackert upplagt med mat på ett bord. En köttbot som är rare, lite sallad och potatisgratäng

Rykig, stekig middag på Blackstone Steakhouse

Mat det sprakar om. Av värme, passion och smak – ni kommer vara högst delaktiga! För att inte tala om desserterna! Kanske ni hittar någon ny favorit. Här inleder ni kvällen innan ni tar er vidare ut i den gnistrande fredagskvällen.

Ta oss dit


 

70 kg pepparkaksdeg, cellfies och gnistrande skridskoskär

God morgon! Välkomna till en dag fylld av fina, juliga, känslosamma och adrenalinstinna upplevelser när Gävle bjuder in er att njuta av hela känsloregistret. Vi blandar helt oblygt kultur, mathantverk, historia och sport. Allt är framdukat och inbäddat i en varm julstämning.

Ett jättestort pepparkakshus som står inomhus

Hitta julkänslan med Pepparkakshuset

Ni kommer känna doften redan innan ni kliver in i den vackra byggnaden som började byggas 1938, men ni kommer inte att få smaka, bara hänföras av det fantastiska bygget av sisådär 70 kg deg och en massa kristyr! Varje år designas ett nytt pepparkakshus och det är ett omåttligt populärt besöksmål.

Länsmuseet Gävleborg

Kvinna med läskig mask av en påse över huvudet

Fånga den viktiga historien

Låt er beröras och uppröras av historien, ta del av hur man levde i fångenskap förr i tiden. Historien kommer nära och det kan vara extra skönt att hålla någon i handen. Det gamla cellfängelset är också perfekt för en ”Cellfie”. Promenera sedan till något café, smält er upplevelse och känn tacksamhet för julkänslan. 

Sveriges Fängelsemuseum

Skridskobana en kväll framför ståtlig byggnad med upplysta pelare

Skridskor på Rådhustorget

Knyt skridskorna och glid ut på den nyspolade isbanan mitt emot Gävlebocken. Gävles egen variant av den på Rockefeller Center bjuder in till isdans eller en och annan piruett. Hur ni än tar er ann den, njut av omgivningarna som inledning på kvällen. Njut av livet i stunden och gliiiiid runt!

Glid hit


 

Njut av Gävlebockens egen bakelse och toppa med långpromenad och shopping

Efter att ha njutit av en god hotellfrukost erbjuder Gävle med omnejd många upplevelser som förstärker julkänslan och som fyller er med en julig avslutning av ert besök i Gävle för denna gång. En hel del av den kan paketeras och få följa med hem!

Vinterlandskap med mycket snö på mark i Boulognerskogen med liten träbro över vatten.

Söndagspromenad med Gavleån som sällskap

Genom Gävle ringlar sig Gavleån och kring den ligger å-rummet som bjuder in till vackra promenadstråk och möjlighet att se vacker konst under tiden. Kanske väljer ni en stadsnära promenad eller så beger ni er lite längre ut och njuter av utsikten där Gävle möter havet.

Kulturupplevelser

Gul tårtbakelse med röda streck som garnering och en avbild av Gävlebocken

Fika bockbakelse på Lido

Kliv in hos det anrika konditoriet i Söderbacken och njut av dofterna. Det var här idéen och den första skissen tog form, på en servett. Vad Stig Gavlén fikade på när han skissade den första Gävlebocken vet vi inte, men ni kan fundera på det när ni njuter av en egen Bockbakelse och kanske skissar ni någon egen idé på servetterna?

Konditori Lido

En fint och julupplyst gågata mitt i Gävle City

Hjälpa tomten? - Julshoppa i och runt Gävle

En gåva till någon kär eller till dig själv? En egen bit av Gävle att lägga under granen, en egen souvenir att förstärka känslan och ta med minnena hem. Vad ni än letar efter kommer någon av alla Gävles butiker att kunna hjälpa till när ni väljer bland vårt stora utbud.

Shoppa loss