cbis:1997802
cbis:1997802
cbis:1997802
cbis:1997802

Järn-Britas koja

Bo i ett konstverk av Annika Oskarsson och Thomas Nordström JÄRN-BRITAS KOJA
– EN UPPLEVELSE UTÖVER DET VANLIGA

Information

Har du sovit inne i ett konstverk någon gång? Nu finns möjligheten till en upplevelse utöver det vanliga.

Axmar bruk är en magisk plats där bruksmiljön möter havet. Spåren av brukets historia från slutet av 1600-talet och framåt, då Brita ”Järn-Brita” Behm var brukets härskare under närmare 60 år, är ständigt närvarande.

Inne i Järn-Britas koja är det lugnt och stilla, precis som i de eremitkojor som finns i många engelska parker. Här kan du lägga dig på en av de bekväma bäddarna och låta tankarna flyga fritt medan du tittar upp genom lövverket.

Det är tanken med den här upplevelsen – att du ska stanna upp, andas djupt och låta dina sinnen komma till ro. Insup den magiska atmosfären bland lövträden när du blickar ut över Engelska parken, med Lusthus, dammar och kanaler. Här låter du välbehaget och de nya intrycken flytta in och skapa nya härliga minnen.

Du saknar förstås inte bekvämlighet i det enkla. I Järn-Britas koja finns bänksoffor som blir två enkelsängar och de bäddas med varma täcken och sängkläder i hotellstandard. Det finns en liten kamin för svala nätter och batterilampor lyser upp mörka kvällar. Middag bokar du på Axmar Brygga Havskrog, där panoramautsikten över havet blir en extra krydda till den vällagade maten.

När du vaknar på morgonen står en ekologisk frukost utanför och du kan njuta av nybakat bröd, hemgjord marmelad, ägg från egen hönsgård och annat gott.


INFÖR DITT BESÖK
PLATSEN
Järn-Britas koja ligger i Engelska parken. Parken är tillgänglighetsanpassad, dock inte området närmast konstverket. Du får en karta över Axmar bruk som visar hur du hittar restaurang, café, gårdsbutik, allmänna toaletter, badplats m.m.

Axmar bruk - ENGELSKA PARKEN


PRIS
Järn-Britas koja kostar 2 900 kr per natt, för två vuxna personer.
I priset ingår övernattning och frukostkorg som bärs ut till er kl. 8 på morgonen. Den uppskattade ekologiska frukosten innehåller bland annat nybakat bröd, hemgjord marmelad, ägg från egen hönsgård och annat gott. Meddela gärna eventuell specialkost/allergier.

Område
Naturnära Vid kusten
Kontaktuppgifter