Fyra cyklister på en stig i skogen

Fyra cyklister på en stig i skogen

Copyright: Biking Gästrikland

Två cyklister står på en bra och tittar  över älven

Två cyklister står på en bra och tittar över älven

Copyright: Biking Gästrikland

En  cyklist på en stig i skogen

En cyklist på en stig i skogen

Copyright: Biking Gästrikland

Jädraås Bike Arena

Med Jädraås som utgångspunkt så kan du cykla på hundratals kilometer mountainbikeleder i närområdet.

Information

Jädraås Bike Arena har startpunkt vid STF Jädraås Herrgård och erbjuder åtta stycken väl skyltade MTB-slingor och två gravelslingor (grusväg). Slingorna har varierade längder från ca 3 km till ca 30 km och slingrar sig fram mellan olika typer av terräng.

Jädraås Bike Arena är helt byggt på befintliga naturstigar och leder, det är allt ifrån djurstigar och stigar som människor gått i århundraden till leder som under vintertid sedan 1970-talet används av skotrar. Vi har lagt ner många 100-tals timmar för att kartlägga dessa stigar och leder och för att koppla ihop dom till riktigt skön cykling med bra flyt.

Tanken bakom lederna är också att alla, såväl nybörjare som erfarna cyklister ska få ett bra utbyte av våra slingor. För nybörjare vill vi att slingorna ska ge mersmak och vara relativt lättcyklade men med vissa utmaningar som gör att man kan växa som cyklist på dessa slingor. För de som har cyklat mycket har vi bakat in lite mer tekniska partier, lite mer höjdmeter och en del trixiga partier som bjuder på utmaningar även för duktiga cyklister. På både våra lätta som våra mer utmanande slingor så är betydande delar av sträckningen s.k. singletrack, det betyder smala och härliga stigar som bjuder på en otroligt härlig cykelkänsla – man skulle kunna kalla singletrack för MTB-cyklingens filébitar.

Lederna går på magiska tallhedar, längs underbara Jädraån, genom djupa stora skogar och ibland genom någon vacker by, vi har försökt fånga upp en bra mix av allt för att visa hur vackert det är på landsbygden kring vackra Jädraås.

Vi rekommenderar att cykla MTB eller fatbike när du åker på Jädraås Bike Arenas skogsslingor.

Föredrar du Gravelbike (grusvägsslingor) finns f.n. två stycken natursköna slingor. Dessa slingor kan du cykla med såväl MTB/Fatbike som en gravelbike eller en helt vanlig cykel.

Vi har även fantastiskt fin landsvägscykling kring Jädraås. Vi har några mappade slingor som bjuder på härligt kuperad cykling på asfaltsvägar som faktiskt är i gott skick och har tämligen låg fordonstrafik. Vi hjälper dig gärna med tips på riktigt trevliga landsvägsslingor.

För våra boende gäster finns cykeltvätt, säker cykelförvaring och möjlighet till enklare cykelservice.

Har du inte egen cykel finns det möjlighet att hyra. Vi har ett bra storlekssortiment av MTB samt ett antal fatbikes.

Område
Naturnära Sjönära Skogsmiljö
Säsong
Året runt
Kontaktuppgifter

Vägbeskrivning

Parkering finns i anslutning till Herrgården/anläggningen och är gratis för våra gäster.