Tre personer på en bro.

Höstweekend

När luften är så där hög och klar, gör en kort resa från Stockholm och Mälardalen till Gästrikland som tar emot er med öppna armar för en helg fylld av höstliga aktiviteter. Allt i er egen takt. Välj pulshöjande eller avkoppling. Eller förresten ni kan välja båda! Ni hinner, utan stress.  Gästrikland på hösten, nära till ett helt smörgåsbord av upplevelser.

Här startar höstresan - i bruksmiljön Gysinge

Kliv rakt in i helgen med att inleda den och fredagen på det anrika vallonbruket Gysinge bruk bland brusande forsar, magnifikt vattenlandskap och djupa skogar i Färnebofjärdens Nationalpark.

Vandra - höstaktiviteten framför andra som får dig att sova gott hos Gysinge Herrgård

Bo på Gysinge Herrgård och upplev bruksmiljön under resterande av dagen.  Kanske tar ni en kort promenad eller så går ni all in och har bokat Höstvandringspaketet som Gysinge Herrgård erbjuder. Vad ni än väljer, be personalen om deras bästa vandringstips.

Höstäventyr bland brusande forsar och över stock & sten 

God morgon! Ni börjar med frukost på Gysinge Herrgård och kanske ett kallbad i Dalälven i den lugna delen alldeles intill herrgården inför dagen som kommer ta er runt i Gästrikland. Längre in i Järnriket Gästrikland, här har bruksmiljöerna anor från 1600-talet och avger spår än idag, såväl med historia som med nya användningsområden. Det kommer ni märka under dagen.

Tips på mysiga aktiviteter i höst - fixa till där hemma

Kika in i någon av butikerna i de gamla brukslängorna, kanske någon heminredningsprodukt får följa med hem? Låt er inspireras inför en kommande renovering hos Gysinge Centrum för Byggnadsvård.

Lördagslunch i spännande västhuset

Framåt lunch passar det bra att äta något gott hos Café Haga i Hofors. Caféet ligger i det spännande växthuset där forskning och utveckling samsas med godsaker och mysigt häng.

Jobbigt, lortigt - magiskt! - perfekt höstaktivitet hos Högbo MTB Arena

På väg till Gävle stannar ni till i Högbo Bruk och hoppar upp på cykeln. På med cykelhjälm och ge er ut i terrängen. Välj någon av alla banor, det finns någon för alla.

Bo och må bra på hotellet Scandic CH

Lagom möra i benen fortsätter ni resan och väl i Gävle checkar ni in på Scandic CH. Vila en stund på hotellet och ladda om inför kvällen, kanske med en tupplur eller i hotellets lobby.

Tända ljus och höstmys när ni käkar middag på Nygatan

Inled lördagskvällen med middag på Restaurang Nygatan. Restaurangen ligger precis bredvid hotellet och lokalerna är mycket anrika.

Tips på mysiga aktiviteter att avsluta er höstweekend

Låt er inspireras och hänföras hos Länsmuseet Gävleborg

Kliv in i den vackra byggnaden och besök någon av alla utställningar, lär er mer om hur historien händer här, se glasen som dukas fram i Blå hallen på Nobelfesten. Bara för att nämna något. Vad blir din favorit?! Kan du ens välja bara en!

Avsluta helgen i prins Daniels vackra hembygd

Prins Daniel är en av våra mest kända gästrikar. Njut av hans hembygd Ockelbo innan avfärd. Här bjuds du på läcker lunch och vackra vyer på Restaurang Sjöbacken. Missa heller inte Ockelbos fascinerande industriarv i form av Wij Valsverk, ett av Sveriges bäst bevarande och mest intakta i sitt slag.