cbis:810953
cbis:810953
cbis:810953
cbis:810953
cbis:810953

Gävle Konstcentrum

Gävle Konstcentrum är en del av Gävle kommun och en plattform för svensk och internationell samtidskonst.

Information

Publiken möter samtida konst genom en verksamhet som bidrar till diskussion och förståelse för samtidskonstens historiska, sociala och kulturella sammanhang.
Samtidskonst utgår från ett idébaserat förhållningssätt och skapar möjligheter att kritiskt reflektera kring den tid och det samhälle som vi lever i.
Gävle Konstcentrums verksamhet består av en konsthall med cirka fem tillfälliga utställningar per år med tillhörande programverksamhet.
Konstcentrum ansvarar även för konsten i det offentliga rummet, vilket bland annat innebär projektledning av nya offentliga konstverk i anslutning till kommunala fastigheter eller på allmän plats, men även restaurering av redan befintligt konstbestånd. Gävle Konstcentrum har också hand om och förvaltar kommunens samling av löskonst.
Gävle Konstcentrum ingår i enheten Konst och Kultur och är en del av Kulturavdelningen inom Sektor Livsmiljö, Gävle kommun.

Fri entré.

Besöksadress
Kungsbäcksvägen 32, Gävle

Speciella behov
Handikappanpassat Barnvänligt Rökfritt
Faciliteter
WC Färdledare/guide
Område
City
Kontaktuppgifter

Vägbeskrivning

Från Centralstationen/Resecentrum följer du gågatan Drottninggatan tills den tar slut. Gå under viadukten, förbi konserthuset och fortsätt sedan ca 200 m till så har du Silvanum och Konstcentrum på din högra sida. Promenaden tar cirka 20 minuter. Buss Buss nr 15, busshållplats Silvanum. Parkering På grund av ombyggnation är det för närvarande begränsad parkering i direkt anslutning till Silvanum. Vi hänvisar till närliggande parkering vid Gävle Högskola.