GÄVLE GOSPELFESTIVAL

GÄVLE GOSPELFESTIVAL

Välkommen till en härlig gospelfest den 12 februari kl. 18. 00 i Gävle Konserthus!

Information

Tillsammans med Triple & Touch, den sydafrikanska gruppen Star Choir och Gävle Gospels masschoir med 350 sångare under ledning av Anki och Magnus Spångberg, är du välkommen till en konsert fylld av medryckande gospel och afrikanska rytmer.

TRIPLE & TOUCH

Triple & Touch, Ken Wennerholm och Göran Rudbos gemensamma historia började redan 1983! Från gatumusikanter till stora TV-shower som Musikjägarna, programledare för Melodifestivalen, julturnéer, kör- och storbandskonserter. Sedan 2005 har de, förutom många andra olika uppdrag, ägnat större delen av sin tid med organisationen Star for Life, där de hjälper unga att förverkliga sina drömmar. Ett arbete som mynnat ut i att de tilldelats Konungens guldmedalj. Om man säger att de ”gjort allt” under sina år tillsammans så är det i princip sant. Inte minst har Ken och Göran träffat oändligt många körer, både i Sverige och utomlands de senaste 15 åren, ofta tillsammans med Anki och Magnus Spångberg.

STAR FOR LIFE OCH GRUPPEN STAR CHOIR

Star for Life är en icke vinstdrivande organisation som arbetar med skolungdomar i södra Afrika. Arbetet drivs i stiftelseform. Genom ett unikt utbildningsprogram stärker deras coacher elevernas självkänsla och motiverar dem att satsa på sin utbildning, att ta hand om sin hälsa och att fatta kloka livsbeslut. På så vis kan de lättare bygga sig en bättre framtid och som vuxna bidra till ett mer jämlikt, rättvist och hållbart samhälle. Star for Life finns idag i 120 skolor i Sydafrika och Namibia. Fram till idag har drygt 450 000 elever tagit del av Star for Life metodiken. Gävle Gospelfestival gästas av den sydafrikanska gruppen Star Choir.

ANKI OCH MAGNUS SPÅNGBERG

Magnus arbetar som kapellmästare åt Triple & Touch och Anki är producent för musikklasserna på Karl Johan Skolas i Örebro. Star for Life upptar numera mycket tid för båda två med Magnus som kapellmästare och Anki som körledare. Under 25 år har de varit musikansvariga för Stockholm Gospel, numera Svenska Gospelverkstaden. Båda hämtar inspiration i de afroamerikanska församlingarna i USA genom regelbundna besök och de har haft ett mångårigt samarbete med Cyndee Peters. De har även varit körledare och kapellmästare för Christer Sjögrens alla julturnéer med gäster som Carola, Charlotte Perrelli, Sanna Nielsen, Pernilla Wahlgren, Elisabet Andreassen, Gladys del Pilar m.fl. Anki och Magnus arbetade även med körprojektet ”Toner för Miljoner” under 7 år. Sedan 2013 driver de projektet ”Sjung med Spångberg” i Örebro, en kör öppen för alla, med ca 400–500 sångare.

Arrangörer: Gävle Gospel i samarbete med Gävle Konserthus, Sensus, Bilda, Gävle Kristna Råd, Betlehemskyrkan och Nöjespoolen.

Kortfakta

  • Handikappvänligt
  • WC
  • Rökfritt
  • Handikappanpassat
  • City

Kontaktuppgifter

Tillfällen (<% occasionResult.length %>)

12 February 18:00

Tillfällen

12 February 2023
GÄVLE GOSPELFESTIVAL 12 February 2023 - 18:00