Fin panorama utsikt inifrån och ut från en restaurang altan

Fin panorama utsikt inifrån och ut från en restaurang altan

Copyright: Axmar Brygga

cbis:810905
cbis:810905

Axmar Brygga Havskrog

Axmar Brygga erbjuder god mat, natur och kultur vid havet. Havskrogen Axmar Brygga, belägen i det kulturhistoriskt intressanta och natursköna Axmar bruk erbjuder omtalat god mat i en unik miljö. Restaurangen är belägen endast 10 minuter från E4:an, när man svänger av mellan Gävle och Söderhamn.

Information

Utmed kusten nära havsbandet i Axmar Bruk, endast 10 minuter från E4:an, när man svänger av mellan Gävle och Söderhamn, ligger Axmar Brygga Havskrog.

Restaurangen ligger i den gamla slaggstensbyggnaden vid hamnen, där stångjärn och säd lagrades  från 1870-talet till början av 1900-talet. På plats i restaurangen erbjuds en magnifik panoramautsikt över skärgården och det gamla hamninloppet. Vid bordet serveras den vällagade maten inför den orörda skärgårdsmiljön med dess rika fågel- och djurliv.

Axmar Brygga är ett mycket populärt besöksmål, här får man uppleva en unik kombination av kustatmosfär och gastronomi. Restaurangen är välkänd för sin utsökta mat som serveras av kunniga och traditionsmedvetna kockar. De använder färska råvaror för att skapa innovativa och delikata rätter. Restaurangen har separata vår-, sommar- och höstmenyer, med både nyheter och klassiker samt ett av Östersjökustens mest välbesökta och uppskattade skärgårdsjulbord.

Matgästerna kan sitta på den inglasade bryggan eller inne i restaurangen, där de kan njuta av den trivsamma 1800-talsmiljön med öppen spis och skimrande slaggstensväggar som vacker inramning. Det finns också möjlighet att sitta avskilt en trappa upp i festvåning med egen bar. Sommartid hålls även den icke-inglasade delen av bryggan öppen, liksom en uteservering vid kajkanten i hamnen.

Axmar Brygga har två konferensrum; ett för max 60 personer och ett för max 15 personer. Det finns möjlighet till aktiviteter för konferensgästerna.

En av Sveriges populäraste ställplatser för husbilar i direkt anslutning till restaurangen är öppet alla säsonger och sommartid finns både kanot- och båtuthyrning i hamnen.

Speciella behov
Barnvänligt
Säsong
Året runt
Kontaktuppgifter