cbis:2609465

Trio Cirkle & Daniel Karlsson

Trio Circle består av tre namnkunniga och starka personligheter som verkligen tar till vara på möjligheterna i den öppna och kreativa klangvärld som erbjuds i sättningen saxofon, bas och trummor. Nu bjuder de in pianisten Daniel Karlsson och hyllar Billy Strayhorn! Under ett mångårigt samarbete kunde man höra Duke Ellingtons orkester framföra många av huskompositören Strayhorns verk och sedan mitten av 1900-talet har små och stora band fortsatt tolka hans karaktäristiska och fantastiska musik!

Information

Med musikerna i Trio Circle följer en lång lista av projekt och ensembler inom svensk och internationell jazz. Med inspiration från från trios ledda av Joe Henderson, Sonny Rollins och Joe Lovano startade Magnus, Hans och Oscar Trio Circle för fem år sedan. Sedan dess har de hunnit med en mängd konserter och i januari 2022 släppte de sitt första självbetitlade album som fick ett mycket fint mottagande! Magnus har under de senaste 15 åren lett flera egna grupper och hörts som personlig röst, solist och medlem i flera av landets ledande storband som Håkan Broströms New Places Orchestra och konserthusets egna Blue House Jazz Orchestra. Precis som Hans inledde Magnus karriären i legendariska Fredrik Norén Band. Hans har under många år varit anlitad av de allra främsta: Putte Wickman, Monica Zetterlund, Bernt Rosengren m fl och han är också det självklara valet för internationella storstjärnor som Scott Hamilton, Ken Peplowski, Harry Allen och Champion Fulton som han turnerat med i Europa och USA. Oscar har trots sin unga ålder redan blivit etablerad på den svenska jazzscenen. Han har under sin musikaliska karriär spelat med giganter som Bernt Rosengren, Nisse Sandström, Jan Allan och Harry Allen. Oscar har mottagit flertalet stipendier och priser för sitt trumspel, bl a Ronnie Gardiners Swedish Drummer Deserving Wider Recognition Award 2017, Uppsala Jazzstiftelse 2021 och han var den första att bli tilldelad Jazzaspen 2021.

Bandets gäst är en av landets mest framstående och personliga pianister, Daniel Karlsson! Daniel är välkänd genom sina samarbeten med bland annat Magnus Öström, Till Brönner, Nils Landgren, Rigmor Gustafsson och förstås Grammisbelönade Oddjob! Just nu leder han framgångsrikt sin trio tillsammans med Christian Spring och Fredrik Rundqvist. De har precis släppt gruppens senaste album ”Sorry Boss”.

Magnus Dölerud – tenorsax
Hans Backenroth – bas
Oscar Johansson Werre - trummor
Daniel Karlsson – piano

Prisinformation
30 SEK
Ordinarie: 250 kr Medlem i någon av Sveriges jazzklubbar: 195 kr Ungdom upp till 20 år: 30 kr
Speciella behov
Handikappvänligt Handikappanpassat Rökfritt
Faciliteter
WC
Område
City
Plats: Gävle Konserthus

06 Mar 19:00

Tillfällen

06 March 2024
Trio Cirkle & Daniel Karlsson 06 March 2024 - 19:00
Kontaktuppgifter