Karolina i en skogsglänta.

Ta en PAUS med Karholistic

Är du trött på vardagslivet? Dags att kliva av ekorrhjulet för en stund? Här kommer en hälsning från Karolina Bergqvist som driver företaget Karholistic, där hon erbjuder människor en välkomponerad PAUS med det bästa av vad Gästrikland har att erbjuda – inte minst den vackra naturen.

PAUS - Foto KarHolistic

 

Jag har alltid känt en längtan ut i naturen. Speciellt när livet skavt och stressnivån varit hög. Det är som att skogen bjuder in till extra djupa andetag.

Jag har jobbat inom träningsbranschen och med gruppträning sedan år 2000. I mitt övriga yrkesliv har jag arbetat mycket med stressrelaterad sjukdom, utmattade människor och vägen tillbaka till arbete (och livet!) efter en mental krasch. Jag vet hur svårt det kan vara, hur hårt en människa kan drabbas – och det har gjort att jag brinner lite extra för allt det som kan ge återhämtning, skapa energi och få tankarna att sakta ner. Det är min övertygelse att träning, yoga och naturvistelse är viktiga redskap i den verktygslådan!

Sedan år 2020 driver jag mitt egna företag, KarHolistic, och min mission är att inspirera till ett helhetstänk kring hälsa och rörelse, återhämtning och prestation. En kombination av det mjuka och det starka. Att bjuda in både värme, hög puls och endorfiner såväl som tomrummet, vilan och oxytocin. Det är nämligen min övertygelse att båda delarna behövs. För att skapa balans i kropp, själ och sinne. 

Träning har varit en stor del av mitt liv i många år. Nyare för mig är att jag har börjat utforska naturen och dess hälsofrämjande egenskaper. Skogsbad ligger mig varmt om hjärtat och jag älskar hur moder jord kan få oss människor att känna oss små, men som en viktig del av något större. Att få förundras över hur vackert solens strålar strilar in genom bladverken – det får mig (och kanske dig?!) att stiga ner från bruset i hjärnan, jag blir mer grundad och jag känner mig lugnare i min egen kropp.

Det är min önskan att mitt arbete ska tillföra något som bidrar till ditt välmående. Kanske får jag bidra med kunskap, inspiration eller sinnesnärvaro. Det vore ärofyllt att få bidra till din rekreation – något som slår an en ton av välbehag i din kropp eller i din själ. Eller kanske i båda.

I den här andan har jag utvecklat ett koncept som jag kallar för KarHolistic PAUS Gysinge, tillsammans med Gysinge Wärdshus och Hotell.  Min tanke är att det ska vara en helg där det finns tid att landa i sig själv, tid för gemenskap och tid i naturen. Ströva i skogen, göra en mjuk klass på bryggan i morgonsolen och äta riktigt gott. 

På schemat står Yinyoga, Skogsbad i Färnebofjärdens vackra nationalpark, SomaMove, egentid för vila, bokläsning, bad, bastu. Du har också tillgång till Wärdshusets nyrenoverade Crossfitgym, ”The Barn”. 

Nästa tillfälle är 9 - 11 september 2022. Det är precis i gränslandet mellan sommar och höst, luften är klar, naturens färgrikedom påtaglig och jorden doftar fukt. En magisk tid och en magisk plats.