Saker vi äter när ingen ser på

Saker vi äter när ingen ser på

En berättelse om vår relation till mat, ensamhet och hemliga rum.

Information

Föreställningen Saker vi äter när ingen ser på vill nyfiket, med humor och med största uppriktiga allvar undersöka vår relation till mat. Det ensamma ätandet är livsnödvändigt men kan samtidigt vara hämningslöst, skamfyllt och tröstande. Det vi stoppar i oss när ingen ser på är inte bara relationen mellan hand och mun utan också mellan oss själva och samhället, mellan vår kropp och vår hjärna, mellan svält och proppmätt och mellan prestation och samvete. I det till synes enkla och igenkännbara ryms berättelser om vilka vi kanske skäms för att vi är, vilka vi är i hemlighet och vilka vi vill vara.

Saker vi äter när ingen ser på är en blandning mellan matshow och middagsbjudning – en fysisk, färgglad och associativ skam- och njutningskarneval genom våra allra mest hemliga rum.

– Ett perspektiv vi vill undersöka är kopplingen mellan unga män, identitet och ensamätande som vi upplever är ett oberättat område. Och som är direkt kopplat till personliga samtal vi själva fört de senaste åren. /Carl Olof Berg och Victor Wigardt.

Föreställningen riktas till högstadiet och årskurs ett på gymnasiet.
Offentliga föreställningar på Folkteaterns scen i Gävle rekommenderas från 12 år.

Tillfällen (<% occasionResult.length %>)

17 December 14:00

Tillfällen

17 December 2022
Saker vi äter när ingen ser på 17 December 2022 - 14:00