Mat och dryck

Fiskgryta - Bild från Gomorron

Gästrikland är platsen för livsnjuteri. Med vansinnigt god mat, ett fantastiskt värdskap och sagolika vyer. Lokalproducerade delikatesser är för oss vardagsmat. Kom och ta del av ditt Gästrikland!

Annorlunda smakupplevelser

Massor av glass I skålar

Mitt i går'n,

Kungsgården

Är du också trött på två kulor med lite topping i en bägare? Då ska du åka till denna glassrestaurang där det serveras härliga glasskreationer. Smaker med namn som Unicorn, Monster, The American dream och Smash it. Du kan garanterat hitta något som passar din smak!

Glassa Mitt i Gårn

Mat på fat

Högbo Brukshotell, 

Sandviken

Tänk dig en meny som präglas av tradition, nyskapande och säsongens bästa råvaror. Grönsaker från egna växthus, respektfullt behandlade djur från närliggande hagar och ekologiska val så långt det går. Här kan du njuta av en gastronomisk upplevelse i smakrik idyll. 

Smaka på Högbo Brukshotell

Mat på uppläggningsfat

Wij Trädgårdar,

Ockelbo

Under sommarhalvåret serveras vällagad mat här med årstidens råvaror så som egenodlade grönsaker, kryddor och ätliga blommor. Är du fikasugen hittar du herrgårdscaféet i hjärtat av parken. Där kan du slå dig ner och njuta av nybakade små konstverk med inspiration från deras trädgårdar.

Lyxa på Wij

Gul soppa på Stilleben Kök

Stilleben kök,

Åmot

Här hittar du hälsosam mat gjord på väl utvalda råvaror från producenter i närområdet med sunda värderingar. Råvarorna tillagas till unika rätter, ofta med en historia bakom var och en. Du kan bli serverad något som de kallar ”hälsosam komfortmat”.

Upplev Stilleben

Rum med pelargoner

Pelargonmuseum & Trädgård,

Torsåker

Har du testat pelargonkaka? Inte – då ska du besöka detta lilla kafé ute på landet. Förutom att ta en fika kan du även se hundratals pelargonsorter. Vill du ha med dig något hem så finns det sticklingar, sommarblommor, grönsaker och perenner i deras handelsträdgård.

Fika på PelargonmuseuMET

Verandan på Bergmans Fisk

Bergmans Fisk,

Norrsundet

Avnjut god mat med en underbar havsutsikt! Sedan mitten av 1800-talet har Bergmans jobbat med fiskförädling och är nu inne på den sjunde generationen. Den långa traditionen och med recept som har justerat lite genom åren är det inte så konstigt att det har resulterat i fler prisbelönta menyer.

Prova Bergmans SM-planka 

Restaurangen inomhus på Matildas

Matildas,

Gävle

Blodpudding med confiterat gårdsfläsk, bakat äpple och brynt smör. Ja, det är en rätt som är något utöver det vanliga. Deras matfilosofi är enkel, det betyder inte att maten är det, snarare tvärtom. Råvarorna följer årstiderna och producenterna väljs ut med omsorg.

Upplev Matildas

Två personer tittar mot kamera

Salt Studio,

Gävle

Lunchrestaurang med en internationell känsla där du som gäst kan vara trygg att all mat som serveras lagas från hjärtat. Förutom en väldigt vällagad och välkomponerad lunch kan du köpa med dig utvalda ostar eller något annat gott från deras delikatess.

Testa Salt studio


 

Vad är du sugen på?

Vad vill du göra?