musiktrio i vackert landskap

musiktrio i vackert landskap

Kosmos Ensemble (UK)

Måndagen den 16 oktober kl. 19, Missionskyrkan Ockelbo

Information

Den internationellt hyllade Brittiska trion Kosmos har beskrivits av Richard Morrison (The Times) som att ha "telepatisk förmåga, bländande virtuositet, intellektuell nyfikenhet och oklanderligt musikantskap".

Kosmos Ensemble överbryggar avstånden mellan klassisk musik och världsmusik och de förenas i en passion för den improviserade musiken oavsett genre.

De tre medlemmarna i Kosmos har var för sig internationella karriärer, Harriet Mackenzie har framträtt som solist och kammarmusiker över hela världen och för några år sedan hade vi henne på turné i Gävleborg med Retorica. Meg-Rosaleen Hamilton är en unik violaspelare som specialiserat sig på folk-och världsmusik- stilar inklusive keltisk, rumänsk, grekisk och Mellanöstern musik. Miloš Milivojevic är en serbisk klassisk dragspelare och vinnare av många internationella tävlingar, bland annat det prestigefyllda ”Derek Butler London-pris” i Wigmore Hall. Han har nyligen släppt sitt debutalbum på Nimbus-etiketten och år 2019 släppte Kosmos tillsammans sitt tredje album på Nimbus-etiketten.

Ockelbo Arrangörsförening samarbetar med Region Gävleborg, Ockelbo Kommun, Stiftelsen Wij Valsverk, Gotan, Missionskyrkan och Svenska kyrkan i Ockelbo.

Biljetter: https://kulturbiljetter.se/evenemang/6382/kosmos-ensemble/

Prisinformation
Fri entré för alla under 20 år. Vuxna 300 kr.
Faciliteter
WC
Plats: Missionskyrkan i Ockelbo

16 Oct 19:00

Tillfällen

16 Oktober 2023
Kosmos Ensemble (UK) 16 October 2023 - 19:00