Föreställningen Hjärta av glas

Föreställningen Hjärta av glas

Hur kan vi tillsammans skapa nya bilder av framtiden, som skiljer sig från den värld vi lever idag?

Information

Hjärta av glas är från början en bayersk folksaga som 1976 blev en film i regi av Werner Herzog. Den utspelar sig under slutet av 1700-talet, precis i brytpunkten mellan hantverkskonst och industrialismens intåg och världen står inför en oåterkallelig förändring. Den handlar om ett glasbruk som är vida känt för sitt unika rubinröda glas. Precis när filmen börjar har glasmästaren dött och tagit receptet med sig i graven. Byns försörjning och gemenskap är beroende av sin glasfabrik. Trots att det rubinröda glaset inte längre går att återskapa fortsätter de att elda i ugnarna och hålla hyttan och glasproduktionen igång, för att de inte vet något annat. De gör som de alltid har gjort, men det blir bara glas.

I den nyskrivna föreställningen Hjärta av glas blir filmen en fond för en poetisk skildring av vad som kan hända på en plast som förlorar sitt sammanhang och sysselsättning. Hur kan vi tillsammans skapa nya bilder av framtiden, som skiljer sig från den värld vi lever idag? Hur ska det gå för oss som individer, som kollektiv, i kommunen, i länet, i landet och i världen? Vi står även idag inför ett ofrånkomligt systemskifte och det finns all anledning för oss att fundera över hur det ska gå och vilket framtid vi tillsammans vill skapa.

Föreställningen ges på två olika sätt samma berättelse och samma scenografi, men med två olika inramningar. Den ena en tälthall och den andra inomhus. Alla spelplatser, oavsett inramning, väljs ut med samma omsorg och exakthet för att tänka nytt tillsammans och gräva djupare på platsen där vi spelar.

- Föreställningstältet hittar du på åkern strax öster om Bergs Kvarncafé I Torsåker.
Adress: Bergbyvägen 50, 812 96 Torsåker
Parkering och parkeringsvärdar finns vid Bergs Kvarncafé, ca. 100 meter från tältplatsen. För dig med tillstånd för rörelsehindrade finns parkeringsplatser avsatta närmast tältet.
- Folkteatern tillhandahåller kostnadsfri transport med abonnerad teaterbuss från Hofors till Torsåker tur och retur på föreställningskvällen. Bussen avgår från Hofors Centrum kl. 18.45 och sedan tillbaka efter föreställningens slut, beräknad ankomst ca. kl. 21.30. Du bokar plats på teaterbussen när du köper dina teaterbiljetter via tickster.com. Frågor om bussresa eller biljetter kan ställas till [email protected]

Kortfakta

  • WC
  • Naturnära
  • Handikappanpassat

Kontaktuppgifter

Tillfällen (<% occasionResult.length %>)

10 September 19:30

Tillfällen

10 September 2022
Föreställningen Hjärta av glas 10 September 2022 - 19:30