cbis:2598080

Ett Maskrosbarns Försvarstal- De Profundis Teater

Monologen Ett Maskrosbarns Försvarstal bygger på Emilias berättelse om att växa upp med vuxna, och ett samhälle som sviker gång på gång. Om en ständig kamp i skuld, skam, längtan, hopp och hopplöshet. Om hennes vilja att förstå, vilja gå vidare, hitta nån slags frihet och något sätt att fungera, en kamp där kärlekens villkor står i centrum.

Information

”Ett maskrosbarns försvarstal” är en communitybaserad monolog. Den har premiär den 5 mars 2024. Föreställningen ska sedan på turné runt om i landet. Håll utkik efter biljetter på sociala medier, på vår hemsida eller på nån anslagstavla nära dig.

Emilia är fyra år när hon för först gången träffar sin pappa. ”Jag vaknade av att han stod och sluddrade vid min säng. Sedan såg jag mamma som stod utanför i morgonrock och skrek att han skulle sticka, annars skulle hon ringa polisen.”

Alla i Gävle känner till Emilias pappa. Mannen som sitter på parkbänken, som åker in och ut ur fängelset, som säljer knark och skriker på bussen. Men trots allt han utsätter henne för så älskar hon honom. Monologen Ett Maskrosbarns Försvarstal bygger på Emilias berättelse om att växa upp med vuxna, och ett samhälle som sviker gång på gång. Om en ständig kamp i skuld, skam, längtan, hopp och hopplöshet. Om hennes vilja att förstå, vilja gå vidare, hitta nån slags frihet och något sätt att fungera, en kamp där kärlekens villkor står i centrum.

Regi: Reine Lööf
Manus: Manda Stenström
Producent: Sarah Stenberg
Scenograf: Lars Jansson
Ljuddesign/Musik: Viktor Zeidner

Prisinformation
120 SEK
Ordinarie pris: 150 kr Student/Pensionär: 120 kr
Åldersgräns
15 år gammal
Område
City
Plats: Gasklockorna

05 Mar 18:00

Tillfällen

05 March 2024
Ett Maskrosbarns Försvarstal- De Profundis Teater 05 March 2024 - 18:00
Kontaktuppgifter