BAD LIVER – TOM WAITS PÅ SVENSKA

BAD LIVER – TOM WAITS PÅ SVENSKA

Bad Liver är tillbaka! med nya krafter. En uppdaterad version av föreställningen som bygger på Tom Waits översatt till svenska, föreställningen som blev ledmotiv till det laglösa svartklubbslandet som rådde i slutet på 80-talet i Gbg för att sedan turnera runt i Sverige och Norge.

Information

En resa som toppades med ett månadslångt engagemang på Mosebacke med midnattsföreställningar varje kväll i veckan. City Records gav ut en platta ”14 sånger” på vinyl och CD. Sedan, genom åren, har medlemmar kommit och gått och ett flertal projekt har genomförts i Bad Livers namn: En tangoopera ”Mitt Nakna Hjärta”, En riktig opera ”Makkbett” (för Göteborgsoperan), översättningar av Nick Cave, tolkningar av Blå Tåget och ett flertal husbandsgig på teatrar.

Nu är det dags igen för den bejublade föreställningen ”Dagar och nätter i Glömskeboda” Tom Waits på svenska. Vi får höra historier om Sonja

Navinskij, tjejen som var först med allt, Eddie Bengtsson som hade en Buick 1957 med ett skotthål i sidan, Aki Finnen som var mästertjuven, men som försvann spårlöst för att sedan dyka upp många år senare i helt ny skepnad. Det blir även helt nya översättningar, vi har nämligen ett krav på oss själva att aldrig bli nostalgiska utan hela tiden hitta nya vinklar på materialet. Allt utgår ifrån översättningar av Tom Waits sånger.

Gerhard Hoberstorfer och Leif Jordansson är de två originalmedlemmarna som denna gång har med sig

Arvid Pettersson, keyboard och bas, Lars Ydgren på träblås samt Erik Nilsson på trummor. Alla tre med bakgrund i band som Den Flygande Bokrullen och Süperstar Orchestra. Missa inte!

Tillfällen (<% occasionResult.length %>)

25 February 20:00

Tillfällen

25 February 2023
BAD LIVER – TOM WAITS PÅ SVENSKA 25 February 2023 - 20:00